♥ follower

Rabu, 30 Jun 2010

cerita bowling, cerita sukan 2010 jom layan...



alamak gemuk suda tp ade yg kate "awk maintain je pas kawin" ish terharu suda...

bowling punye cite tak menang pun.. seminggu duk kat USM yang amat la super bosan bile kene duk kat hostel, tinggal la en.suami sorang kat umh... (en.suami izin kan i pegi yer tuan-tuan dan puan-puan)..

hari pertama - sesi mengetest lane kat megamall penang yer, sblm tu singgah KTM dulu ade yg nak beli tiket ketapi, smbil tu menggedik sekejap..huhu


hari kedua - game for single da start, neves bukan main lagi for 1st game (semua 6 game ye kawan-kawan), pastu da relek skit. habis game malam so ktorg cadang nak naik feri balik hostel USM..


hari ketiga - game double pulak (6 game jugak) partner dgn ain yg 1st time main..hehe, harap luck ade untuk ktorg aritu..tp takne yer...i main buleh pulak maintan seratus 5 jer nak dpt seratus 7 pun payah....


hari keempat - game team pulak (6 game jugak yer) sejam nak abis kan 1 game so 6 jam baru abis game..penat tu...penat nak tgu turn..huhu
game nie langsung tak memberangsangkan, last minit 1 player ade kecemasan so dengan sukerela nye digantikan dgn player bidang terjun (dr.suhaila)... best dr. nie, spoting giler...




jom kite cite psl mkn2 pulak...best p sukan kali nie coz team bowling mmg dpt jln puas2, tak mcm thn2 sebelum nie..ye la kali nie ktorg ade van sendiri so senang la nak gerak p mn pun..kalau sebelum nie kene share2..team bowling kalau game dari pagi kul 7.00 smpai la mlm kul 10 pun tak tentu abis lagi...sehari duk kat lane, even team pempuan takde game pun still ktorg dtg for support team lelaki...ye la kalau tak ktorg sape lagi yg nak support team sendiri kan...

1. ktorg layan mee sup yang mmg superb sedap...


2. ktorg layan nasi beriani kandaq PELITA..dtg penang kalau tak pekena nasi beriani kandaq tak sah kan...


3. layan char kue tiaw (btl ke i eja nie), tp tak berape best sgt coz pemandu pelancong ktorg tak arif sgt kedai char kue tiaw nie..so mn kedai yg ade ktorg berenti jer...

4. pekena mee udang yg mmg superb sedap, kedainye pun mmg ktorg superb pening nak pgi..naik bukit turun bukit akhirnye smpai..tp memamg berbaloi...



5. jln2 cari jeruk..i tak beli pun coz i mmg tak suke sgt mkn masam2 nie, just rase skit2 bole laaa...

6. DURIAN..yesss akhirnye setelah berhari2 usha tempat jual durian asal pgi je tutup lasly dapat jugak pekena DURIAN balik pulau...mmg betul2 terangkat...sedap sangat..ishhh tetibe je teringin...



7. lastly p pekene pasemboq yer kat padang kota..mmg nak tesemboq la bile bayaq RM18 yee..da la tak sedap, tp org kate dtg penang msti layan pasemboq, so ktorg layan kan ajerrr...



8. sebelum balik igt nak cari sevinior kat kwn2 ofis so dr.suhaila suggest ke Gua Kek Lok See (betul ke i eja nie)..mmg sepanjang2 lorong nak ke gua tu bederet2 gerai...so pilih je la mn yg berkenan, i pilik FM untuk kwn2 ofis.... :)



smbil tu jom layan pic ktorg last day kat lane smbil tgu team lelaki main...

nia kat atas fery ye bukan kat lane...:)


nak bg tau sikit : jgn pening2 kepala tgk gambr ktorg nie ekk... lasly credit to muzammil bcoz camera dslr yg canggih tu sanggup snap gambr i yer... camera i buat hal pulak time kat USM, charge sehari semalam pun batery still weak lagi, mayb kene tukar batery baru kot & bukan camera baru yer tp kalau dpt camera dslr pun best jugak kan... bole masuk dlm wishlist 2010 nie...:p

4 pengkritik hebat:

♥ azura wif lurvee ♥♥ berkata...

waaaaaaaaaaaa
emma da uplud pix... nak pixxxx
huhu, tak aci nih... ga ga ga .

neway, enjoy sangat kan........
hope tawon depan dapat patner ngan koooo

♥ azura wif lurvee ♥♥ berkata...

weh emma, nasi KANDAQ da.. bukan Nasi beriani daaaaaaaaaaaaaa.
ko makan nasi beriani ngan sape... jeng jeng jenggggggg :P

Elin berkata...

wah..beshnyer jln2 penang...lama tak p penang..huhuhu..ptt senyap jer..p sukan staf upenyer...

p/s: souvenir tuk i takde pun..sob..sob :(

~emma~ berkata...

zura: hope thn dpn kite kasi gegar UTEM..haha
alamak salah pulak..jap2 nak kene buat pembetulan nie..huhu

elin: best lin, mkn la paling best sekali..alamak tak beli le belum gaji lagi time tu, duit 'tut' lmbt pulak masuk...:p