♥ follower

Isnin, 20 September 2010

belum ade rezeki untuk kami :(

sy reda dgn kententuan DIA...

belum ade rezeki untuk kami lagi..

DIA tahu kami belum bersedia sepenuhnye...seminggu sebelum raye sy mengalami keguguran... usia kandungan 7 minggu...

mungkin silap sendiri, ye la sebelum nie pernah 2 3 kali period lewat 4-5 hari bile check -ve.. igtkan kali nie same kes period lewat so takde la rase nak check pape tp pas seminggu lbh lewat try la check sendir, result +ve... ya ALLAH syukur sgt.. tp sebelum check tu da buat keje berat, angkat meja renovate ofis la, angkat kotak la... lepas da sah pregnant bt keje cam biase, maklumla kite takde pengalaman so bt keje cam biase la... tolong en.hubby buat bahulu, turun naik tangga siap belari2 lagi... tup tup 5/9 bleeding skit...igt biase2 jer..tgk2 makin byk so ari isnin pagi terus ajak en.suami p Hospital Pakar An.Nur...

dokter scan perut scan kat TUT, ambik darah 2 kali, mc sampai raye, tgu result ari khamis. dokter kate 50-50.... tgu result darah pulak (coz baru tau status pragnent berape % je yg tinggal)..

result darah: mmg takde rezeki... :(

so lagi seminggu ade appoinment dgn dokter lagi, nak check samade buat D&C atau tak.. isshh mintak2 tak la kan..takutnyee...

takpe kami reda... akan usaha bersungguh2 lagi pasni & ambik iktibar..so pasni kalau lewat sehari period terus check..

doakan kami... :)


16 pengkritik hebat:

Mayiskandar berkata...

sabarla ek...belum ade rezeki lagi kot...

ann @ hatiberbunga berkata...

sabar ye.. insya Allah ada hikmah disebalik ketentuanNya..

jaga diri baik2. k..

♥ azura wif lurvee ♥♥ berkata...

hurm.. sabar emma... DIA lebih mengetahui apa yg terbaek buat ko n en.suami.

urm.. kdg2 pregnancy test ni, lmbt detact.. so, kalo da period lmbt better kurangkn xtvt lasak ko... like lompt2 segala itu.. :)

7 week, aku hope x yh buat d n c.. hope dia gugur bersih. patutla ko senyap jer... hurm..
btw.. usaha lagi. u guys still young.
insya'Allah

~emma~ berkata...

kak mai: tu la ..reda je la..akak doakan semoga rezeki cpt pas nie..huhu

~emma~ berkata...

ann: insyaallah.. tQ :)

~emma~ berkata...

zura: tu la psl..ko takkan tak tau aku nie camne kan..addoooii mmg tak bleh duk diam..insyaallah pasni aku akan lbh berhati2...ko doakan la yer...
tu la mntak2 jgn la kene buat d&c..aritu bleeding cam keluar semua jer..p tak tau la kot2 ade yg tertinggal

♥ dak pink berkata...

emma:
same case lor kita tp ain msh ada rezki lagi setakat ini dan berdoa moga ia akan oke2 aja.

Dia lebih mengetahui k. so sabar & redha je.

lg satu, jaga2 & jgn buat keje berat sgt sbb org kate kalo lepas keguguran ni cepat lekat. kwn ain, lepas gugur terus lekat da. skrg ni dah 10 minggu.

papepun, perjalanan masih jauh & korang pun masih muda lagi. usaha pasti jaya. =)

tc

~emma~ berkata...

ain: sebelum pape tahniah ek ain..tuhan je yg tau betape happy memula dpt tau +ve pregnant kan..??hehe
jg kesihatan elok2 tau.. tu la pas semua yg jd next time mmg kene lbh jg2..
tu la doakan kite jd cam kawan ain jugak..tak sabar sbnrnye, tuhan je yg tau...

Maa berkata...

emma: rasa turut simpati... ;( tp emma kuat smgt... i know u ;)i selalu disamping u.... ;p

achikmija berkata...

Sabo byk2 yer...insyaAllah ade rezki len kalik yer...chaiyok2 k...

~emma~ berkata...

ma: haha..adooii la.. yes u know me..:) tq ma..

~emma~ berkata...

kak mija: insyaallah..doakan rezeki cpt yer..TQ kak mija :)

♥ azura wif lurvee ♥♥ berkata...

emma : haha, akoo tau sangat ko tuh. mana reti dok diam.. dapat sokolet pun nak lompat.. :P
pas ni kena more alert.. abesla ilang atlet aku sorang :P tapi takpe.. banyak masa agi..

Btol ckp ain.. so. follow the leaders gagaga.. akoo? ngah tunggu time.. debar² pun yer. walhal anak da 7 tahun =P

Good luck n usaha LIFT kejayaan (naek lift la cepat sket kan? ) namo mooody or sedey².. kalo fikiran terganggu pun susah nak lekat.. just think +ve.
klu da kua abes, tak perlu DNC la.. aish. seram..

mizz feeqa berkata...

xpe kak..akak mude g..leh try g..insyaallah, ade rezeki akak..

sue berkata...

sabar banyak2, sedih baca kisah xde rezeki tu...insyaallah lepas ni lekat dengan baik. Doa banyak2 ye... yg penting kena redha :)....kalau dah lekat nanti banyak2 tanya petua org tua...kena jaga elok2....

Elin berkata...

kak emma...cam jauh terkebelakang lak..da dengar citer kak emma ari tu...emmm..sedey..tp takpe, bak kata kak su hari tu...mungkin Dia nak bagi yg lebih baik lepas ni...ape yg berlaku pasti ada hikmah di sebalik nya..so just think +ve...dun be sad...usaha lagi..chaiyok2...lagi pun awal lagi..org dulu pun lmbt gak...8 bulan baru ada... Insya Allah org doakan dapat bb cumel..Amin..