♥ follower

Isnin, 17 Januari 2011

JOM MASAK: puding jagung bersos kastard



tetibe nak share resipi nie dgn korang semua sebab sy amat la menyukai puding jagung + senang je nak buat (bl sy bole buat sure la korang2 pun bole buat) and untuk rase yg lebih sedap pluskan bersama sos kastard..

bahan untuk puding jagung:

1 tin jagung cream

1 tin susu cair

1 cawan tepung kastard

3/4 cawan gula

1 cawan air

susu cair

jagung cream

tepung kastard

bahan-bahan utama

campurkan semua bahan-bahan sebelum api dihidupkan

nie la rupenye setelah di campur semua bahan-bahan


hidupkan api & kacau sampai pekat and likat

bile da pekat stanby bekas untuk puding tersebut

masukkan dlm bekas and sejuk kan pastu bole la masukkan dlm peti ais..


bahan-bahan untuk sos kastard:

1 tin susu cair
3 sudu tepung kastard
3 sudu gula

kacau dgn api yg perlahan sehingga pekat.

cara hidangan: potong puding and letak sedikit sos kastard. untuk rase yg lebih best tuangakan friut cocktail diatasnye... waaalllaaaaa

selamat mencuba (ayat cam chef2 pro je ekk...huhu)


3 pengkritik hebat:

·٠•●♥ NOR ♥●•٠· berkata...

wah... cedapnyer.... pandai emma masak... bertuah en. husband.. hehe...

Elin berkata...

nyum3..org pun suka wat puding cocktail ni...alamak...tetiba meleleh air liuq teringat ni..hheee..

.:. Maa .:. berkata...

uihh... sedapnya... buat la lg emma, bwk kat opis... blh mkn sama2... hik ;p