♥ follower

Rabu, 18 Mei 2011

filem: NUR KASIH THE MOVIE



Assalamulaikum semua... (tetibe mood bagi salam dalam entry kali nie ekk....)

arinie da 19 hb Mei 2011 ye kawan2 semua...
so filem yg sy tunggu2 selama nie akan pecah panggung mulai arinie...
yaahhuuuuuuuu nak ajak my hidhir p tgk la...
tp jgn 'indah khabar dr rupe" da la ekk...
cam filem 'Lagenda Budan Setan' ritu... beria2 nak tgk last2 ku kecewa.. cerita lintang pukang, nak feeling2 smbil tgk movie tu pun tak ter'feel'..huhu
kalau tgk dr drama Nur Kasih mmg tak mengecewakan, dr pelakon2 nye mmg mantap abis..
credit to Tiz Zaqyah , Remy Ishak and abg aidil kite la si Fizz Fairuz...

Jom baca sinopsis:

Nur Kasih The Movie ini yang turut menjadikan Jordan sebagai lokasi utama penggambaran mengisarkan kehidupan 6 tahun kemudian 3 jiwa yang sentiasa diuji ini. Aidil yang sememangnya seorang lelaki yang tabah kini meneruskan hidupnya bersama dua anak kecilnya tanpa isteri tercinta disisi. Adam yang mula menjumpai jalan lurusnya, berusaha untuk mngekalkan laluannya tanpa menyimpang lagi dan Nur Amina, seorang gadis suci ini semakin kental melalui cabaran hidup sebagai seorang isteri. Ketiga-tiga jiwa ini masih memerlukan antara satu sama lain. Di saat getir seakan mahu memisahkan Adam dan Nur, Aidil setia diantara keduanya walaupun dirinya juga dihimpit kerinduan teramat. Masih adakah sinar bahagia untuk mereka bertiga akhirnya? Inilah perjalanan hidup mereka dalam usaha mereka mendapatkan pencarian sebenar erti kehidupan. Abadi selamanya.

....

...

...

..

..

..




...




...

..


opss opss jap-jap... 
yg buat sy paling tertarik and berkobar2 nak tgk movie nie bcoz adenye budak kecik Mia Sara Nasuha nie...






pic cilok from pakcik google



4 pengkritik hebat:

ezasunflower berkata...

Saya ada tulis sinopsis penuh NKTM ni.. jemput la ke blog saya... @_@

Zue berkata...

wah bestnya ada orgyg nak temankan G tengok movie..romantik gitu..hehehe

a n a s t a s y e a berkata...

Memang menarik filem nie .. tapi tak sempat tengok lagi. ;D

anastasyea's latest post .. HTC Desire S | Hak Milik Kekal

Elin berkata...

wah dah tgk ek kak emma....ramai kata best kan...emmm, cemana la nk g tgk..kak emma tlg jaga afrina..nnt saya bg upah..hihi.