♥ follower

Khamis, 29 Disember 2011

Family Day 2011 yang awsome !!!!! - A'Famosa Resort Water World, MELAKA

** awas: entry kali nie terlalu banyak dengan gambar.

Assalamulaikum...
setelah berbulan2 kejadian berlaku baru arinie nak upload gambo2 family day ofis ku yg sememang nye awsome...
berbulan2 cari tempat nak buat family day nie.. nak buat jauh2 susah pulak coz ofis i ramai pensyarah foreigner.. so dorg tak tau jalan kang menyusahkan staf2 lain pulak nak follow tunjukkan jalan... so cari yg dekat2 jer sudaaa.. tp yg pasti best dan berbaloi.. ktorang tak bermalam pun coz bajet pakai duit yg terkumpul dr tabung kebajikan selama setahun.. banyak mane la sangat kan... janji tiap2 tahun buat family day... so ambik pakej day trip jer sorang RM99.00 termasuk makan, minum and games...

Tempat: A'Famosa Resort Water World
Tarikh: 16 Julai 2011

.... lets the pictures story ...

semua staff berkumpul sebelum acara bermula


antara org kuat family day with mama amca

memula sure la ucapan aluan big bos....




bersama somi tersayang...

game pertama bermula for kids: bawa bola pingpong dlm sudu 


game ke-2 for kids: tiup belon smpai pecah



game ke-3 for kids: tutup mata cari mama masing-masing a.k.a dimana ummi



game ke-4 for age under 2 years: rebut candys




game ke-5 for kids and parents: puzzle time!!!






 game ke-6 for couple: mumia


balut bang jangan tak balut...


waaa ibu mengandung pun join...
sekarang da besalin pun...



ce teka sape nie..??? hahaha

yang nie lagi menyeramkan.. ce teka sape pulak nie..???
teror somi die balut.. dapat 1'st prize...

bergambo kenangan dgn mumia misteri...haha
kelakar..

   
taadaaa... 

game ke-7 for kids: coloring

nie la pemenangnye... paisshhhh

...take a break kejap...

game ke-8 for kids: sandwich race

go paisshh go...

game ke-9 for adults pulak: boling buah kelapa

pembahagian kumpulan telah dibuat... satgi da nak start nie.. sabo yer 

okkk... baling semuaaa...



nie le pin and bola kepala...

game ke-10 for adults: terompah gergasi 

fuuhh baru ade peluang ktorg nak main kalau tak lelaki je yg kongker..cehhh

semangat nie nk lawan lelaki...

sempat posing dulu sebelum game start...

ready semua kete ketua yg duk depan tu.. nie da ngelat coz terompah lebih garisan...
takpe bagi chan le kat kami..haha

ok start... kiri..kanan..kiri..kanan...tp group lelaki semua da nak patah balik..
kami yg hegeh2...

oo yerrr nmpaknye game da habis kami baru nak patah balik...
so kalahhh le jawapnyee...

game ke-11 for couple: semakin jauh semakin sayang ( sayang la sangat abis baju basah..huhu)


memula pas dekat2 jer...

jauh skit..

jauh lagi skit....

jauh gile nak tangkap belon pun bedebar....

acara kemuncak: tarik tali....huhu 

suami i dgn suami mama amca... kuatnye la dorg..huhu


teterap da semua..menang nye tak..haha


yeeiii sesi bergambar....

ishhh tak nmapk mana satu i.. besar2kan la mata tgk ekkk....

Alhamdulillah settle jugak upload gambo dlm blog..
fuuhh banyk gile gambar..
semua aturcara berjalan dengan baik..
12 games yg dirancang semua menjadi...
semua happy and bg kerjasama dengan baik.. 
and yg paling penting semua sporting...
bos besar bos kecik pun happy...
ktorg selaku ajk pun happy....
jumpe lagi family day tahun 2012..
(tu pun kalau i ade lagi, entah2 kene reshuffle kat tmpat lain...huhu) 

belum abis lagi nie..nak cite sikittt je lagi...

yg paling best sekali kami semua di hiburkan dengan penyanyi jemputan....

nak tau sape...?????

jeng..jeng..jeng..

haaa nie la..penyanyi cilik tu... amca with mama
sonok dapat pegang microfon...

ok abis... TQ


3 pengkritik hebat:

.:. Maa .:. berkata...

lawak giler la hai... gelak guling2... tp puas hati la kan emma... tu lum kisah dlm air lg, i dh tenggelam dulu, tu yg dh tukar bj.... hihihi.... len kali plan lg... mesti smua nk join...

.:. Maa .:. berkata...

xpuas ati, nk komen lg.... gmbr bwh sekali tu buat familyday gempak kan.... hahahaha... haru... aktif yg amat... fuuuhhh. dh la kutip cekelat brapa bj je dpt.... kikiki ;p

~emma~ berkata...

haha..mmg lawak.. lenguh rahang duk gelak jer..patut la cari ma tak jmpe rupenye da berkubang dulu dlm air..
artis tu mmg suke bikin gempak, tak penat pun si amca tu duk lari sana sini..penat je ma jerit suh ambik cekelat bleh amca buat muka sarden jer..hahaha comel2...