♥ follower

Jumaat, 9 Disember 2011

kelas buat roti

Assalamulaikum semua...
Jom buat roti sendiri... !!!!!
mmg xcited bile memula mak ajak p kelas buat roti...
cam tak sabo jer nak pg... bangun awal and terus bergerak cargas dari umah mak  ke ipoh pkul 8.00 pagi coz kelas start kul 10.00 pagi... mintak izin kat hidhir nak drive sendiri.
FYI, hidhir cam da tak pecaya kat i untuk drive jauh2 coz semenjak kawin nak p memane hidhir kan ade...hahaha
so kelas pun bermula...

resipi kepada sesiapa yang ingin mencuba..

doh untuk membuat pelbagai rupe bentuk roti....

roti pizza


sebelum di bakar...


sy berjaya buat roti sebegini rupe....huhu

taaaddaaaa.....roti yg telah siap dibakar.... semua hasil kerja tangan sendiri...

roti gandum....

inti untuk roti sardin, kaya and ikan bilis

roti bintal-bintal with chess and roti inti....

yehaaaaa....semua roti-roti yang dibuat td boleh bawak bawak...
ape lagi berlambak-lambak le roti yang kami bwk balik.....

* selama nie duk beli kat kedai roti je roti-roti pizza yg mcm2 bentuk, skrg da tau buat sendiri...
senang je nak buat kalau tau teknik dan membentuknye....





3 pengkritik hebat:

♥ dak pink berkata...

Dah boleh order dah ni =p

Puan Min Cantek (PMC) berkata...

emma, awak belajar kat mana??? berapa yurannye..akak bminat lah nak join kelas macam ni...

~emma~ berkata...

ain: alamak kene buat 2 3 kali dulu br bole nak ambik oder..hehe

kak min: belajar kat ipoh, kalau kat klang pun ade jgk kelas2 cam nie..