♥ follower

Jumaat, 20 April 2012

Buku Resipi

* entry yang telah didelete sblm nie kerana mengupdate menggunakan GT akibatnye tunggang langgang gambar dan cerita , ini entry setelah dikemaskini kembali oleh saya menggunakan pc sahaja... :) 

Oleh kerana sy nie tak berapa pandai sangat nak masak, semenjak dua menjak nie suka sangat la beli buku resipi.. kdg2 ajak hidhir lepak kat popular @ MPH and sy pun leka la duduk kat section buku-buku resipi.. Tak semua buku resipi yang ada tu kite bole beli, kadang2 instruction pun tak faham and kadang2 bahan-bahan tidak disukat menggunakan kg / gram. Buku resipi yg paling best sekali kalau disertai dgn gambar2 makanan yg menarik and gambar step by step.. Nmpak sgt la sy nie mmg tak reti masak..

nie antara buku2 resipi kegemaran sy:


buku ni mmg sempoi, semua resipi mudah nak di buat and bahan2 senang nak cari.


buku ini sebagai rujukan untuk hari raya nanti.. biskut pun senang2 nak buat..


nie buku yang paling latest sy beli..
mmg best buku nie, duk belek2 berpuluh puluh kali pun tak jemu jemu..


antara yang paling best ttg buku nie
step by step untuk buat cupcake
cara-cara pun mudah faham

nie pulak step by step untuk buat aising
semua jenis aising ada dlm buku nie.. 
best kan..???

nie pulak cara nak decorate cupcake

nie pun sama, ada mcm2 cara nak hias dlm buku ini..


nie pulak cara-cara nak dapat kan warna yg cantik
maksudnye campuran warna untuk aising...


and hasilnyaaaaaaa......

..

..

..


taaaadaaaaaa.............


hambikkkk...
senget benget cupcake namenye..
tp rasenye yummmieesss...

tahniah untuk aku kerana berani mencuba walau pun hasilnye tak seberapa... hahaha





2 pengkritik hebat:

.:. Maa .:. berkata...

gud job emma... bgs. ada minat nk buat n try cupcake ni... w/pun agak leceh org yg xminat seperti saya.... hihihi... ;) nk order pasni sng.... sblh je... leh demand nk mcmana... yahuuuuuuuuu hik ;p

~emma~ berkata...

kene byk llg p class nie ma, br ma bole oder cupcake spongebob untuk amca somel tu..