♥ follower

Isnin, 12 Mei 2014

ESHAN HARRAZ - 1 YEAR 4 MONTH progress...

Alhamdulillah, diberi kesempatan untuk update progress my little caliph..

2 Mei 2014 Eshan Harraz turns Setahun Empat bulan..
Kejap je masa berlalu.. bila tengok muka anak yang dikandung 9 bulan macam tak percaya je aku dah ada anak.. banyak sangat kenangan waktu berTTC dulu.. Perabih duit beli pregnancy test je keje nye.. mane taknye, lewat je period sehari pun dah test.. Syukur sangat-sangat Allah bagi kami peluang untuk merasa nikmat jadi mummy and walid kepada little caliph Eshan Harraz.. 

Kepada yang sedang berTTC lagi, Insyaallah masa korang akan tiba juga yang penting berusaha... :)

Ok ok jom nak story sikit progress Eshan harraz setakat ni...

Gigi : sekarang dah ada 10 batang gigi. 4 atas, 4 bawah dan 2 gigi geraham.. wahhh besar dah baby mummy ni.. gusi pun tengah bengkak lagi tu macam nak tumbuh gigi lagi je..

Bila lapar, dah pandai tunjuk apa yang die nak makan.. Contoh: ambik bekas biskut kat dapur, ambik plastik roti, tunjuk botol susu, tunjuk bekas kismis kat atas meja.. so kite ambik kan je la bagi je apa yang die nak.. dah dapat duduk dendiam tengok tv balik.. good boy eshan..

Bila nak tido malam, tarik tangan mummy ajak naik atas masuk bilik.. so mummy pun ikut la, suruh naik atas katil, terkedek kedek panjat katil.. hehe

Bila nak mandi atau nak tukar pampers mummy pun suruh la "eshan, ambik 1 je pampes", terkedek kedek la pegi ambik pampers.. "eshan jom mandi nak, ambik towel".. terkedek kedek ambik towel tunggu kat pintu bilik air.. cleaver boy sangat..

Start umur Eshan 1 tahun 3 bulan mummy dah start campur susu.. susu dah takde stok, hari ni pam untuk bekal esok kat taska.. tapi tiap-tiap hari mummy akan pastikan sebotol mesti ada susu EBM untuk Eshan ke taska.. bila tak cukup baru boleh bagi susu formula..

Ok nanti next entry mummy story pasal susu formula yang mummy pilih untuk Eshan Harraz ye...





tangan anak lagi besar dari tangan mummy... 

ni ikut perangai walid.. kalau tengok tv memang fokus.. orang lain panggil pun buat tak tau je...

makanan kegemaran Eshan.. kismis.. kalau dapat kismis seronok sakan macam dapat makan KFC je gayenye... 

shanjer and nyawa mummy dan walid...


bekas air tu la yang dok angkot kehulu kehilir kat leher tu...

2 pengkritik hebat:

✿ pink velvet ✿ berkata...

alolo! comei je dia.. beza anak kite 3 bulan :)

cplud miera berkata...

ommeynya...