♥ follower

Isnin, 7 Jun 2010

LBS muvee

balik dr traning boling jumaat lepas kul 9 mlm smpai umh, en.suami berkali call igtkan suh cepat siap mandi2 semua coz pas balik die balik keje terus gerak..rupe2nye en.suami da beli tiket muvee LBS..waahhhh romentik gitu buat kejutan tau..mmg cerita yg ditunggu2 nie..

sampai alamanda kul 10.15, ramai gile org duk tgu nak masuk coz muvee start kul 10.30..
sangat teruja nak tgk muvee nie, 10.25 masuk panggung duk diam2 smbil tgk iklan yg tah pape tu kul 10.50 muvee start..yeehuuuu betul kan kedudukan dan laaayaaannnnn muvee...

hasilnye: sngt menduka citakan..huhu.tak seperti yg diharapkan. sy rasa korang semua tak perlu membazirkan duit untuk cerita yang Indah Khabar dari Rupa. Bukan mahu mengutuk tetapi terlalu banyak kelemahan yang tidak sepatutnya berlaku.

Kenapa watak setannya terlalu sedikit? Kenakalan Kasyah seolah tidak digarap langsung dan yang ditonjolkan mungkin cuma sebagai selingan saja? Rasanya ini bukan budak setan tapi budak baru belajar menjadi setan kot? heh!

lagi satu yang tak berapa nak logik, pelakon yg melakonkan watak ayu selepas pembedahan sape ekk shikin kamal, addooiii la sangat tidak kene. ayu hanye menjalankan pembedahan dimuka je bukan seluruh badan, so untuk menggntikan watak lisa cari la pelakon yg kulit putih2 gebu jugak nie tak ganti dgn pelakon yg berkulit hitam manis..sangat tak logik kan...
Lakonan que haidar & fazura sememangnya mantap kerana que berjaya membuatkan sy tergamam seketika dengan babak memukul ayu. Kehadiran fazura sebenarnya menghidupkan kembali nadi cerita ini kerana sejam yang berlalu sangatlah membosankan. 2 thumb up for them!!
tp ade babak2 sedih yg membuat 2kali sy menitiskan air mata..huhu

pape pun thanks to en.suami kerana bersusah payah buat suprise booking ticket for me :)

7 pengkritik hebat:

♥ dak pink berkata...

setujuuuuuuuuu. bazir duit je g tgok. =/

papepun, credit tok lagu yg sgt taching.

**tok org yg xpnah bace novel LBS mesti blur & takan paham sgt cite bile tgok muvee ni.

cikreena berkata...

sib baek emma gi tau..br nak tgk.. nak gak tukar link ngan emma...

~emma~ berkata...

dak pink: betul2..sape yg bace novel je phm kalau tak sure blur2..cite byk potong2 kan..huhu

pn.reena:tgu cd je la reen..huhu

Mayiskandar berkata...

laa...x best ker...akak baru igt nak tgk coz sebelum nih dh bc novel dia...ermmm...kene pk balik nak tgk ke x...

Elin berkata...

ala..tak best ke....dulu novel best giler...touching2 bace novel..kekek...hmmmm dukacita lak..beli cd jer la..

~emma~ berkata...

kak mai:ala kak mai ok je kalau nk tgk cite nie, mn tau kot2 pendapat kak mai lain pulak..huhu

elin: novel best lin, biase la kalau dr novel di filem kan sure ade kureng skit..huhu

mizz feeqa berkata...

huk..dh agak dh...2la sebabnya sy xberape gemar tgk cter mlyu...huhu..beter tgu thun dpn tgk cter transfomers 3...summer thun dpn..july..hukhuk....