♥ follower

Selasa, 27 Julai 2010

mari belajar buat kuih raya..:)

addooii kali nie sesi masuk kelas yer..masuk kelas buat biskut raye..
nie gara2 mak punye hal & plan la nie, nk suh anak menantu belajar buat biskut..
kelas start kul 2 patutnye tp ktorg terlambat 15 minit coz p kenduri dulu..
so bile da lambat kene la duk belakang skli..
tp mmg berbaloi, bayar sorg rm10 jer for belajar 6 resipi.. mmg berbaloi..chef pun terang satu2 bahan2... mmg senang la bayangkan 2 jam siap 6 resipi...

pasni mmg berkobar2 nak buat biskut raye tau..bole pinjam oven bahulu en.suami..huhu
biskutnye pun mmg sedap2...senang sgt nak buat... mn tau sedap kan..?? ktorg dpt bawak balik biskut2 yg tlh dibuat tu..ktorg dtg 3 org so dpt 3 bekas la... :p
jom layan gmbr biskut...


almond biskut - sedap, p
aling senang nak buat, bahan sikit je..

wheatgem biskut - sedap sgt, mcm mkn biskut oat yg kat kedai tu...

chocletchip biskut - sedap, senang nak buat..budak2 sure suke nie...

pineapple biskut - lain dr biskut tat yg biase kan.. sedap, remeh skit nk buat coz kene bulat2 kan jem nenas tu dulu..

biskut ape tah namenye - sedap, rangup jer, senang sangat nk buat, pakai piping bag..picit2 ikut suke kite nak buat corak ape pun..nice kan...huhu

kek nie nmpk sedap kan, rase pun sedap..utk class yg akan dtg chef nak ajak buat kek nie la..
wahhh tak sabar rasenye..

setelah semua biskut siap di masak so ape lgi agihan akan dibuat.. huhu best2..

sy, mak and kakak ipar...


tgk makcik2 nie tekun jer kan..?? makcik2 nie ade setengah tu da bukak kedai kek tp still pg lagi kursus buat biskut nie...

p/s: nanti kalau sy ade jual2 biskut ker beli ekk..huhu tp bahulu ttp jalan jugak..beli tau...!!!

8 pengkritik hebat:

♥ azura wif lurvee ♥♥ berkata...

hhaha, terbaek aa emma, nnti b4 jual, bagi ai rase dulu eh?

~emma~ berkata...

sure la bg rase dulu...tu pun kalau smpt nak buat biskut..huhu

Elin berkata...

wow...sedapnyer... nyum2..lapar pulak. Bila kak emma nak bukak class plak..hehe.

~emma~ berkata...

elin: tgu teror dulu la ekk..nk test buat dulu biskut nie..pas da teror bru lin bleh daftar masuk class chef emma ekk..huhu

Mayiskandar berkata...

sedapnye...pasnih bleh la akak tempah kat emma...

b.O.n.d.a berkata...

katne kelas ni emma? :)

~emma~ berkata...

kak mai: bole2..nanti sy bg sample yer..hehe

bonda: kat kg, perak..kalau ade kelas camne kat nilai sure penuh warga usim.. best..huhu

bOnda berkata...

betul3!! =)