♥ follower

Jumaat, 22 Oktober 2010

bertungkus lumus kerana HRMIS

geng-geng gomen sure semua tau pasal sistem HRMIS nie kan..

sure tgh bertungkus lumus da penuh kan data dlm sistem nie kan..

bagi pekeje gomen yg muda2 and celek IT ni sure la kacang goreng je nak penuh kan segala data yg dikehendaki.. tp bg pekeje yg da lame nie ye la yg nak dekat2 pencen and yg tak berape reti psl internet ni sure la terkial2 nak isi kan..??? ye la dorg gune pc pun just bukak MS word or excel jer.. contoh terdekat adelah MY MUMMY... sian mak, asal aku blk kg je suh bukak sistem HRMIS and isi data untuk mak.. anak mak nie pun jarang2 balik kg.. dulu time2 bujang bole la balik tiap2 minggu tp skrg da berdua so susah la skit..

sian kan.. ??? ayah bole la tolong tp mn pulak nak cari line internet kat kg tu.. kalau belikan berukben pun cam rugi je kan bukan dorang layan blog, FB or chatting2 nie..hehe

takkan la mak ayah nak lepak kat cyber cafe pulak..!!! hahaha

abaikan meja kawan sy yg beselerak nie ekk... pinjam sat pc org len coz screen pc die besarrr punyee... hehe

(anak mak pun terkial2 nak isi data kat sistem nie..haha)


info tentang HRMIS:

♥ HRMIS merupakan satu sistem aplikasi yang mencakupi keseluruhan aspek pengurusan manusia bermula dari pelantikan penjawat awam hingga mereka besara.

♥ HRMIS adalah satu pendekatan baru pengurusan sumber manusia yang komprehensif dan bersepadu bagi mengatasi pelbagai halangan pengurusan dalam sektor awam.

♥ HRMIS telah dibangunkan dan kini sedang dilaksanakan oleh seluruh Perkhidmatan Awam Malaysia secara beperingkat dan akan menjadi sistem tunggal pengurusan sumber manusia sektor awam.

infi diambil dr portal HRMIS..♥♥



4 pengkritik hebat:

::ku BUKAN aku:: berkata...

emma..kalau laa mak ayah ko taw buat HRMIS tu...silap2 ko tak habis isi..dyeorg dah hbs dlu dah...aku sndri pn tak isi2 lg taw...heheh..

~emma~ berkata...

faruq: tu la psl..aku sekali tu je update..pastu tak bukak2 smpai skrg..kikiki

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ berkata...

susah btul nak apdet data kat HRMIS. asik2 server down.. ye, sy setuju ngan ckp awak.. yg dh nk pencen nk tekan keybard cari huruf a pn amek masa 2,3 minit nk cari.. lom lg pekerja rendah awam-pra yg lg buta it... huhuhu, sudahnya tak berapdet!!!huhuhu, sabo je la..

~emma~ berkata...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥: tu la psl kan..yg muda cam kite nie pun punye la susah and rase remeh je bila nk key in data.. kan..??