♥ follower

Khamis, 14 Oktober 2010

pesanan daripada NUFFNANG

Kami menyedari bahawa terdapat sebilangan ahli yang terlibat dengan aktiviti click fraud, iaitu perbuatan klik pada iklan CPC dengan sengaja demi menjana pendapatan pemilik unit iklan tersebut.
Aktiviti click fraud melanggari terma & syarat kami di bawah seksyen 6.

Di antara perbuatan click fraud yang umum ialah:
- klik pada unit iklan milik blogger lain dan meninggalkan komen di blognya bagi meminta blogger tersebut untuk klik pada unit iklan milik sendiri.
- mendaftar sejumlah besar blog dan klik pada iklan dalam setiap satu.
- menukar alamat IP komputer dan klik pada unit iklan secara berulang-ulang .

Tindakan akan diambil sekiranya perbuatan di atas dapat dikesan oleh pihak kami.

Sekiranya anda mengetahui mana-mana rakan anda atau pihak lain yang terlibat dengan aktiviti ini, kami amat menghargai usaha anda menasihati mereka untuk tidak berbuat demikian. Mana-mana ahli yang dikesan melakukan aktiviti click fraud akan diambil tindakan tegas oleh pihak kami, sama ada melalui penggantungan atau penutupan akaun miliknya.

Terima kasih atas perhatian anda.

Sekian,
Robb Chew
Jabatan Perhubungan Blogger
Nuffnang Sdn Bhd

** so pas nie jgn sesaje nak click2 sendiri ek iklan kat blog sendiri....:)



8 pengkritik hebat:

.:. Maa .:. berkata...

really???

~emma~ berkata...

ma: really...huhu

Fiorella berkata...

bkn pd blog sndiri je cotnoh yg dia ckp ni

"klik pada unit iklan milik blogger lain dan meninggalkan komen di blognya bagi meminta blogger tersebut untuk klik pada unit iklan milik sendiri"

kn kdg2 kita blogwalking suruh dorg klik iklan kita balik.cmtu yg tak boleh hee beware

suzzsuzie berkata...

betul tu emma..biarla takde org klik drp nuffnang dok bg warning macam tu...earn banyak pun macam menipu jugak kan?

~emma~ berkata...

Fiorella: nsb baik tak penah buat camtu..huhu

TQ info ♥

~emma~ berkata...

suzzsuzie: btl tu..lgi pun reg nuff nie suke suki jer..tp best pulak bile ade yg sudi clik2..♥

Elin berkata...

ye ker kak emma..penah jugak klik sendiri masa kuar iklan..mana la i tau..huhuhu....

~emma~ berkata...

elin: lin pasni beware tau..