♥ follower

Jumaat, 1 Oktober 2010

second check up

smlm check up susulan kat An-Nur dgn Dr Khamsiah..

kepada yg tertanye2 knp pulak si emma nie kene check up, so rerajin la bace kat sini yer...dari kul 9.30 tgu turn sampai la kul 1.30 baru dpt jmpe Dr.. lame kan..??? jmpe Dr. kejap je tak smpai 10 minit tp menunggu je berejam.. tp berbaloi2 at least kite sbg patient berpuas hati.. biar bayar lbh pun takpe

Dr.Khamsiah nie ramai patient compare dgn Dr. yg lagi sorg tu.. so kene la jugak sabar tgu semata2 nak jmpe Dr. pakar yg sorang nie..

so masuk2 je Dr terangkan result 2 kali ambik darah aritu..

result darah pertama 6 sep. 2010 (time hari jadi kami tau) :

HCG 214 = hormon pregnan msh ade lagi time nie walaupun tgh bleeding...

result darah kedua 9 sept 2010 (esknye raye..huhu) :

HCG 67 = makin kurang :(

so the result is keguguran.. setelah discan Alhamdulillah tak perlu D&C, semua da keluar habis, kirenye mmg takde sisa2 lagi la... bedebar siot sblm scan tu, takut kene D&C, coz dgr cite2 kawan & bace kat internet sakit dorg kate..

so lepas nie boleh merancang balik tp kene tgu 3 bulan.. ade pendapat yg kate kalau kite tak buat D&C tak perlu tgu 3 bulan.. lepas period pertama boleh rancang balik...ermmm pendapat korang pulak camne ekk..???

12 pengkritik hebat:

♥ azura wif lurvee ♥♥ berkata...

Alhamdullillah, tak payah DnC. Ghisau gak aku.. huhuh
Jaga diri pas nieh
takmo lompat2 da.. taw
:P

Ntahla emma.. rasanya tak perlu tunggu 3 bulan kot. Sebab tak jalani proses DnC tu.. cubala tanya pakcik google dan banyak bace forum Ibu ngandung eh
All the best n taking care

suzzsuzie berkata...

salam...akak dulu 1st pregnancy pun gugur..sakit je aje mengalahkan nak beranak...pas tu D&C mmg tak sedar lgsung...maybe kesan ubat bius masa sakit tu...tak lama pas tu pregnant mcm biasa..takde la smpai 3 bln tp pantan tu 44 hari macam biasa la...take care ye dik

~emma~ berkata...

zura: baikkk pasnie duk diam2 jer..hehe
tu la kan..kene tgu 3 bulan..
tu la kene google gak nie.. ko kalau ade pape info rojer2 ekk.. TQ

~emma~ berkata...

suzzsuzie: tu la kan..sy dgr D&C tu pun da takut.. dorang kate kene korek2..pape pun kene rest dlm 2 bln gak kan..?? TQ kak atas info..

♥ azura wif lurvee ♥♥ berkata...

oke.. klu der info. aku rogerkan.. :)
take care weh.. orang kata lepas gugur ni, lagi senang lekat.. banyakkan sabar dan doa je eh =)

~emma~ berkata...

zura: Thanks zura..lame tak lepak sesame..rendu kan..??huhu :)

Nurulbadiah Lai berkata...

1st..feel sorry for u..
second..ALHAMDULILAH XDE PAPE..
THIRD,,TERUSKAN BERUSAHA..:)

~emma~ berkata...

Nurulbadiah: TQ nurul..:)

♥ dak pink berkata...

ramai lecturer suro ain refer kat dr kamsiah tu. haishh, tapi tak gie2 lagi pun. =(

~emma~ berkata...

ain: ok ain dr. tu.. tp kite kene byk tnye skit la.. ain dgn bb ok tak..?? dgr masuk hospital ekk..??? knp..?? jg diri ekk...

suamihanyisterizuki berkata...

umm xde rezeki...pasni hati hati eh...huhu hany pon masih mencoba nih..

~emma~ berkata...

hany: TQ hany..pasni kite usaha sesame ekk..