♥ follower

Selasa, 12 Oktober 2010

tutorial: type symbol gune keybord

salam...
arinie sy nak share skit dgn korang korang semua camne nak buat symbol2 gune keybord tnpa copy and paste, aku la tu dulu2, naif sgt copy and paste je.. maklum la nak kate buta IT tak jugak tp malas nk seach sebelum nie ...
bile tgk blog2 org len semua cute2 je ade symbol2 nie ♥☺♦♀♂♪♫...
so kpd korang yg tak tau lg cara2 nye meh sini kite share2 ekk...
kepada yg mmg da tau boleh la share2 symbol2 lain kot2 ade yg sy tertinggal...
ok jom kite mulakan...

1. Untuk pengguna pc sila ON kan Num Lock dibahagian Num Pad (Nombor yang dikanan tu)
2.Untuk pengguna Laptop/Netbook Tekan Alt+Fn (perhatikan nombor di huruf J K L U I O~789)
+ Cara tekan begini= Tekan Alt(hold) + 3(hold)..lepaskan Alt tadi= taraa ♥
+ Untuk laptop caranya begini= Tekan Alt+Fn(hold) + 13..lepaskan Alt+Fn tadi= hoyeah ♪
Berikut senarai simbol yang sering digunakan
Alt + 1………. ☺ [senyum]
Alt + 2 ……… ☻ [awang hitam]
Alt + 15…….. ☼ [matahariku]
Alt + 12…….. ♀ [perempuan]
Alt + 11……. ♂ [lelaki]
Alt + 6…..♠ [spade]
Alt + 5………. ♣ [pokok]
Alt + 3………. ♥[Love]
Alt + 4………. ♦ [Diamond]
Alt + 13…….. ♪ [Music note]
Alt + 14…….. ♫ [Music note]
Untuk cara yang lebih mudah lagi.. tekan logo Windows+R (Run) taip ‘charmap‘ tekan OK maka akan keluar kotak ajaib bernama Character Map...
so bole la pilih2 symbol mn2 yg berkenan yer...
info daripada: abang JUJU..TQ yer ☺

14 pengkritik hebat:

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ berkata...

tq 4 sharing darls..
huhuhu, dh lama cr key tuk lappy, hihihi.. labiu..
folo u 2.. =)

~emma~ berkata...

welkam.. i pun dah lame gak cari..baru jumpe nie..TQ follow yer..♥u 2..

encHIx laNDax berkata...

♥TErima Kasih!!hehek!!baru tau~!heee♥♫♪♫

shi3la berkata...

wahh now ai wonder maner derang dapat nihh..selama mcm tercarik-carik gak cemaner derang buat love segala..TQ yer for sharing, really nice.

Salam kenal dari sayer yer,rasenyer sy pestime singgah disini.nice blog here..

~emma~ berkata...

encHIx laNDax: i pun bru je tau nk type simbol2 nie..takpe sharing is caring..♥ emma

~emma~ berkata...

shi3la: wekkam..huu best kan kalau da tau, xyah nak copy paste da..

TQ shiela.. blog awk pun cute dgn pic urs kids... i folo blog u yer..♥emma

cikreena berkata...

salam, emma..entri yg amat berguna..mekacih yer...

~emma~ berkata...

cikreena: welkam..♥zakuan..cute la pakai jubah ritu...☺

ahchOng's berkata...

oo macam ni rupanyaaa..baru ku tahuuu

b.O.n.d.a berkata...

terbaik lah!

b♥nda

~emma~ berkata...

ahchOng's:wahhh bestkan bile da tau..huhu

~emma~ berkata...

b♥nda: yes mmg terbaik..kiki


♥ emma

nanie berkata...

emma....sgt celik IT.tp nape nani wat x jd..???? uwaaaa

nanie berkata...

♥ ☻ ♪ uwaaaa dh jd hasil bantuan elin.kwang kwang kwang...t'baik lh.thumbs up... ;-D