♥ follower

Khamis, 6 Januari 2011

Alhamdulillah mak da sihat


Salam semua...30 disember 2010 mak ade appoinment utk operate mata.. operate mata..??? cam gerun je kan..?? sbnrnye my mum nie kene tukar kanta baru utk kedua2 belah matanye.. kabur2 and atas nasihat pakar dorg suggest tukar kanta baru... dokter pun pelek mcm mn my mum yg baru umur 53 thn boleh kabur seteruk tu, selalunye umur 60++ je... i pun pelek jgk..

oleh kerana my mum nie keje lagi so susah la nak buat keje + mengadap PC dgn mata yg kabur kan coz pakai cermin mata dgn tak pakai same jer tak nmpak nye (tahap kronik tu...) so ktorg diskus and bwk mak p jmpe pakar kat Hospital Mata Tun Hussein Onn, PJ coz b4 dis mak buat rawatan kat G.H and result mmg tak memuaskan...

and at last operate jugak... gile neves aku dgr mak kene operate... tp sekarangkan da canggih takde bedah2 pakai pisau kene jahit2 dgn benang just pakai laser jer.. mmg tak tinggal kesan pape pun just penih skit2 jer.. pagi operation petang da bole balik..huhu

Alhamdulillah, semalam 3rd checkup after operation and the result mata my mum da OK sepenuhnye, da tak payah pantang2 makan + pakai cermin mata hitam 24hour.. seronok mak tgk tv pun da nmpak terang... muka anak mak tumbuh jerawat pun mak da perasan..huhu


bagus hospital nie.. kalau sesape yg ade kes mata sila la dtg ke hospital nie jmpe dgn Dr. Zainal satu2 nye dokter pakar mata melayu kat sini... tq dr. u do a great job 4 my mum... :)




my mum b4 operate, tgu turn check darah tinggi, jantung


da tukar baju... tgu turn nak tolak ke operation room..
rest sekejap


2nd time mak masuk hospital, 1st time besalin kan my big bro 31 tahun dulu..huhu
tu yg neves lebih tu.. sian mak.. i sentiasa ade kat sebelah mak.. even mak nk pg toilet pun i teman...

my mum and dad.. ayah selalu ade dgn mak.. ♥ both


2 jam mak dlm operation room..


my hubby yg setia menuggu w/pun bergegas dtg dr ofis... thankss yer ♥



and pic last... anak mak yg terut neves coz fobia masuk hospital..
nie buat2 berani je nie, padahal dlm jantung dup..dap..dup..dap...
i akan jd kuat untuk org yg i sayang....

pas mata sebelah da ok mak nak operate mata lg sebelah pulak....




11 pengkritik hebat:

MY HEART berkata...

Doa yang terbaik buat bonda.. semoga semuanya berjalan dengan lancar..

Insyallah ^_^

salam kenal

~emma~ berkata...

MY HEART : Tq awak..

♥ azura wif lurvee ♥♥ berkata...

Alhamdullillah, mak da sembuh.. ko memang kena TUFF bila owang yang kita sayang sakit kan kan kan.. sekurang2 nya beri sokongan moral kat dier :)

ann @ hatiberbunga berkata...

moga ur mom cepat lah sembuh, ye!

err.. mahal tak, kos service kt spital ni?

Abhamz berkata...

salam, semoga ibunya cepat sembuh...

cerita ceriti.... berkata...

Salam perkenalan..... Semoga cepat sembuh.

Wazia Abdul Wahid berkata...

Salam perkenalan,jom ziarah blog saya di www.gayasolehah.blogspot.com
Dapatkan promosi hebat 2011 untuk kotak cenderahati pelbagai majlis.Kotak ni berkualiti tinggi dan boleh jual kotak sahaja kalau u nak buat business dengan mengisi produk u didalamnya.Harga borong kami tawarkan kalau berminat.TQVM...

... berkata...

My mom pun penah buat operation mata, 1 lat Tun Hussein Onn & 1 lagi kat Ampang Puteri but results, kat Ampang Puteri much better sebab yg Kat Tun Hussein Onn tu jadi balik problem (selaput)

Tanpa Nama berkata...

Salam perkenalan, semoga emak emma cepat sembuh dan semoga emma mendapat pahala atas segala yg dilakukan untuk emak. Saya nak tahu berapa harga pembedahan tersebut. Nak buat perbandingan harga dengan lain2 hospital. Harap tak keberatan untuk bagi tahu. Tks.

Tanpa Nama berkata...

salam.. saya nak bertanya berapa kos keseluruhan rawatan.. start dari daftar dan last temujanji lps operation... t.q

Split Queen Box Springs berkata...

Good sharing, today, Tun Hussein Onn National Eye Hospital (THONEH) has the equipment to perform the non-invasive procedure to treat the condition. “The Ultra Q multi-modality YAG Laser we acquired offers greater accuracy and control than traditional YAG Lasers, allowing us to perform better treatment, read more at:
http://kidbuxblog.com/non-invasive-procedure-to-treat-eye-floaters/