♥ follower

Isnin, 6 Jun 2011

HOLIDAY KAT LANGKAWI

ASSALAMULAIKUM...
setelah pic nie terperam bekurun lame baru arinie ade masa nak tempek kat blog...
bukan ape untuk kenang2an.. mn la tau terdelete pic nie or virus bleh tgk balik kat dlm blog kan...
jom layan pic time jalan2 kat langkawi...

gerak dr nilai kul 5.21 pagi yer bukan petang.. singgah r&r dengkel for b'1st and solat subuh... pastu terus gerak..
holiday kali nie tak pg pun naik cabel car semua tu coz honeymoon aritu da naik.. holiday kali nie lebih kepada jln2 tmpt yg tak penah pg lagi and soping2 sikit jer..
sebelum pg i da servey tmpt2 yg murah2 nak soping nie... huhu


bukti nie capture jam dlm kete 


on da way..da bape kali tido tp tak smpai2 jugak... sian my hidhir janji nak tukar2 drive tapi takde maknye..huhu


da nmpk da tu signboard LANGKAWI

nk dekat smpai kuala perlis kot nie..

da smpai beli tiket terus..  rm18.00 for adult (sehala)





smpai lagkawi terus p counter for car rental...
rm80 for picanto car... 

♥ day 1 ♥

smpai hotel, check in at tok senek resort, mandi2 and terus keluar p pantai cenang

cantik kan... lepak2 jap minum2 jap... 


ape tah nama tmpat nie Pearl Harbor kot...  


feeling2  cam kat tempat omputih je..hihi

visit oriental village bukan utk naik cable car tp nak melawat rabit2 and rusa2 jer... bagi makan...
i ♥ animal...







makanan ade jual kat situ rm1 for 1 packet


gaya je lebih tp tak naik pun..huhu


♥ day 2 ♥

pagi2 da beratur beli ticket masuk underwater world langkawi...
da lame teringin nak masuk.... 




byk gmbr snap kat sini tp dlm tu kan gelap gune pulak camera cap ayam so tak berape nak cantik la gmbo nye...huhu


and destinasi seterusnye semestinye cari minyak gamat coz ade yg kirim... 








soping time....
part nie yg paling best skli and yg paling tak bole beeelah pic nie je yg sempat snap coz i da jd meroyan tgk barang2 kat dlm kedai tu... camera tah ke mane en.hidhir pun tah kemane..haha
tgk pinggan mangkuk rase semua nye nak beli...
tak cokelat semua nak rembat...

antara tempat2 soping yg i pg:

• Hj. Ismail Group - semua cawangan ktorg terjah...
• Idaman Suri
• Rams




pic wajib kalau p langkawi...



1 pengkritik hebat:

dHiLa RoZi berkata...

da lama tak p langkawi... ikss.... padahal orang kedah... ada lagi ke penguin kat underwater world tu??? hehehehe