♥ follower

Rabu, 12 September 2012

Aktiviti Hari Raya Aidilfitri 1433H


Assalamualaikum..
Baru la terhegeh-hegeh update pasal ari raya kan..
Da lame sbnrnye dlm draf, tp tak berkesempatan nak publish
ok la nak cite psl semua aktiviti pd ari raye thn nie..
walaupun tak semeriah dulu, walaupun raya dengan sederhana tp tetap jugak sambut untuk meraikan hari raya yg mulia ini..

ok kite start menu di pagi raya dulu... mcm biasa menu di hari raye kan wajib la kene ade lemang and rendang, ketupat tu pun jiran sblah rumah yg bagi..


menu: lemang biasa, lemang jagung (sedap sangat..), rendang ayam, rendang dendeng, kuah kacang + ayam, nasi impit segera.


pencuci mulut: puning oreo nyum..nyum..
*ni je menu yg i sponser yg lain semua mak and maksu yg buat... 


menu sebelah petang : home made steamboat by acu (pakcik)
beli barang2 malam sblm raye, sup siap 2 jenis lagi sup ayam and tom yam sup..
oleh kerana periuk steamboat ade 1 je so kite guna la periuk nasi..hehe



ok gambar raye.. tp cam tak meriah kan sbb tak de baju raye.. takde sedondon2 pun thn nie...
my hidhir pakai baju raye thn lepas je sbb mood nak tempah baju tak ade...sob..sob.. sian kan
i pakai bju mn yg ade jugek sbb baju raye i tak siap.. sengal la nyonya tukang jahit tu..


lepas da makan harus lah ade gambar family kan baru la raye namenye...
tq kat family acu (pakcik) sbb lepas atok i meninggal dorang 1 family mmg beraya dgn ktorg..
baru la meriiaahhh skit...


ok budak2 dapat le duit raye..
tahun depan i pulak kutip duit raye ye..




raye ke 2


mama lin datang rumah... tq lin thn depan dtg lagi yer... hehe


raye ke-3 
balik kampung kuala kangsar.. 
Ziarah kubur ayah,abang, tok and opah...
and raye ke-4  ziarah kubur pak mertua pulak kat Bt.Kurau and alang2 da lalu kemunting tepeng tu singgah la raye rumah mama lin...

pastu pakat2 dgn lin raye pulak dkt rumah kak suhana dapat la jumpe mama amca skli..





raya ke puluh-puluh *tak ingat raye ke berape daaa

Alhamdulillah selesai majlis tahlil untuk arwah-arwah yang selalu disayangi dan diingati selalu....
tq tu maksu, acu, pakdi, cik nor and sepupu-sepupu yang same2 gotong royong masak untuk kenduri..
gambar-gambar time masak-masak tak sempat nak ambik maklum la tgk bz bebenor mn nk igt kannn...




tq jugak kpd makcik2 pakcik2 sepupu2 belah ayah and mak datang time kenduri walaupun kaki ade antena tp ttp gigih datang jugakk.. :)

* raye tahun nie tak la semeriah tahun-tahun lepas tp alhamdulillah semua orang yang i sayang ada dan yang paling penting hidhir dan mak masih bersama i lgi... Tq ALLAH








4 pengkritik hebat:

.:. Maa .:. berkata...

;) emma masih slim... i yg gemok... haish... slmt hari raya emma... smpt lg kn..

~emma~ berkata...

badan tak naik sgt la ma..perut je yg maju kehadapan dengan jayanye..hehe

* selamat ari raye ma.. :)

♥ dak pink berkata...

Ma, you baby girl kot. Tu yg naik kan main. Si emma lak, baby boy. Tu berat tak berapa tapi perut membesar. Haha.


~Nujum dak pink~

Elin berkata...

Seronok raya..org ni tak hapdet2..bz campur malas. insya allah pjg umr thn dpn i raya lg umah u all :p. perut mama emma comeyy.