♥ follower

Selasa, 25 September 2012

MELAKA : makan-makan je..


Yei berjalan lg minggu nie.. duit pun da pokai... 
mgu lepas ikut en.hubby ke melaka coz ade temuduga SPA di airport melaka hari sabtu dari pkl 7.30pg smpai 5 petang..
so nak tak nak sbb da ujung2 bulan kene la cari hotel bujet yg berdekatan dengan tempat temuduga..
cari punye cari jumpe la hotel dengan harga yg berpatutan and selesa kat area batu berendam nun..

hotel yang menjadi pilihan eHotel
yang penting murah + selesa + selamat
sehari RM70

so kami terpaksa check in malam jumaat coz hubby start temuduga 7.30pagi sabtu and check out hari ahad..
fuuhhhh boring gile ari sabtu memerap kat bilik je sementara tgu hubby balik..
bosan..bosan..bosan...


lobi hotel , selesa + kemas

bilik kami, kecik je name pun bajet hotel kan janji selesa

bathroom.. 
jangan mimpi la ko nak mandi dalam bathtub..hehe

gambar ni pun nak menyelit jugak...
hehe


malam minggu tu ape lg moh le jalan2..
1st time pg jonker walk, da la nk cr parking payah, masuk2 je jonker walk terus nmpk gerai2 makanan cina so sebelum ape2 terjadi kepada mami mengandung nie cepat2 ajak hubby "jom la kite pg tempat lain, nak termuntah la orang" , loya tekak tengaok...

punye la teringin nak makan asam pedas melaka so laju2 google and ramai yg suggest Hjh Mona Asam Pedas nie, so set la GPS kan.. rupe2 nye dekat je dgn jonker walk tu...hihihi... apaadaaa..


menu: set asam pedas pari + set asam pedas TETEL
1st time dtg tnye la kat pelayan tu TETEL tu ape ek..??? TETEL tu daging campur dengan lemak...
oooo baru la i tahu.. huhu

biase2 je asam pedas kat sini, kuah cair je, lg sedap asam pedas kat kg jijan.. tak tau la org lain kan tgk penuh je kedai nie, nak parking punye la susah...

hari ahad sebelum balik singgah mydin kat MITC, tetibe teringat tahun lepas (sukan staff UTEM) pernah makan asam pedas kat sini so hubby terpaksa la ikut kehendak isteri yg mengandung nie kan... :)
dalam gambar mcm tak mengandung kan..?? jgn tertipu..hehe

* pg melaka kali nie tak jalan mane2 pun...
nak soping tak gaji lagi... 




3 pengkritik hebat:

Aisyah Husaini berkata...

kak emma..sonoknya jalan2 melaka. hotel tu dekat tak ngan zoo ayer keroh ye?

achikmija berkata...

ema len kalik dtg melaka gtau laa..leh tumpang tido umah akk ek...hehe akk msk asam pedas ori punyer...hehe kedai sll tipu..air je lbh tuh sbb tu cair...

Papa-NtiQ berkata...

hi emma...kebetulan saya pun baru pegi kat Hjh Mona dalam bulan ni. Not bad. Ramai nye orang.
Pics dah upload dalam blog saya kat www.blogmakanbest.blogspot.com senang2 tu singgah la yer. Topik blog saya 100% makan makan dan makan hehe takde topik lain.
Ok lah jumpa lagi...kalu sudi follow yer blog saya TQ