♥ follower

Isnin, 14 Disember 2015

2nd Pregnant: Alhamdulillah dah 24 minggu

Assalamualaikum...

Alhamdulillah mummy pregnant untuk 2nd baby sekarang ni. Memang di luar jangkaan sangat-sangat bila tau UPT positif... Syukur sangat-sangat.

Dah plan dengan husben awal Januari 2016 nak buat rawatan dekat LPPKN kalau tak pregnant jugak, maklum la kan nak dapatkan Eshan Harraz dulu pun susah. last-last dapat result positif tima raya aritu... Punye la bedebar, tangan pun menggeletar bila nampak 2 line...


Pregnant kali ni pun ade kes on off bleeding jugak, sama kes dengan Eshan Harraz dulu (tu yang tak nak story sangat dengan kawan-kawan pasal pregnant ni), mummy dengan walid redha je kalau bukan rezeki kami. Tapi start je bleeding walid terus ajak refer Columbia Hospital jumpe doc phang , yang pernah rawat kes bleeding mummy dulu. Doc scan Alhamdulillah baby ok dan terus on injection + pil dubhuston sampai minggu ke 12 pregnant dan bleeding pun dah stop.

Sekarang baby dah 24 minggu ++ so dah 6 bulan, lagi 3 bulan dah nak besalin. Kejap je masa berlalu, dah terasa sakit nak besalin nanti....huuuwaaaa... Berat badan pun dah 62kg.. so nanti nak masuk 9 bulan boleh capai 70kg kot.. Nurse pun dah warning awal-awal suh kurangkan makan sebab naik 3kg dalam sebulan. Baby pun besar 2 minggu dari minggu asal.

Scan 3d/4d dah buat masa 22 minggu haritu, baby sihat dalam perut mummy. Doakan yang baik-baik untuk mummy dan baby. 












8 pengkritik hebat:

misz sheyla berkata...

tahniah2...fikir yg seronok2 je..kite pun seram jugak fikir pengalaman bersalin lepas..tkut tapi xsabar jumpe baby

~emma~ berkata...

tahniah utk awk jugak...
takut2 pun tp xsabar nk jmpe bb cinonet dlm perut kan... :)

Ajulaa berkata...

TAHNIAH EMMA !!

~emma~ berkata...

tq zura..♥

qaseh dalia berkata...

Congrats .. Kite plak first preggy menghitung hari je ni , moga di permudahkan urusan hehe

cplud miera berkata...

Tahniah kak. nampak 3d cm baby boy. tak kisah mana2 asalkan bby n mummy sentiasa sihat okeh :)

ain.ya.nun. berkata...

Tahniah Emma. Tak pasal-pasal dah terjangkit dah. Haha!

~emma~ berkata...

qaseh dalia: Congrat juge utk awak... 1st preggy mesti lg teruja nk beli brg2 bb kan...:) semoga mummy and bb sihat dan dipermudahkan..


cplud miera: jeng..jeng..jeng... nmpknye Insyaallah bersilat la k.emma thn dpn cam miera pepagi..


ain: Tahniah utk ain jugakk.... kan dah berjangkit.. sebaya lg la anak kite kan thn dpn...:)