♥ follower

Jumaat, 19 Ogos 2011

Rezeki Ramadhan, Alhamdulillah


Assalamulaikum.. salam 19 Ramadhan 1432h semua...

errmmm bukak blog bukak fb sana sini semua duk bercerita psl persiapan hari raye...
persiapan sy..??? takde langsung, 1 pun takde lagi..
dgn rumah yang bagai mcm tongkang pecah nye, mcm anak ade 10 org je..sedangkan 1 pun takde lagi..
kain bertimbun cam gunung da..sian hidhir, nak cari baju pun kene gali dalam2 baru jmpe..huhu, dasyat kan...hahah

bukan sengaja tau nak biar kain bertimbun & bukan sengaja rumah nk jd cam tongkang pecah..
rasenye ramai lagi kawan2 yg tak tau kami ade lah pengusaha kuih bahulu...
msti ramai yg tak caye...!!!! soalan2 yg selalu sy dgr " ish betul ke ko buat bahulu emma..??? ", " ko buat sendiri ke bahulu tu?? ", haaa kalau tak pecaye meh le dtg umah...tgk sendiri... tp jgn la dtg skrg, umh bersepah...hahah..
yg mn da penah dtg umh time raye thn lepas tu sure pecaya kan... 1 bilik yg kat bawah tu terpakse dikorbankn utk dijadikan bengkel bahulu sementara nak kumpul duit smbung dapur and buat bengkel yg lebih besar dr bilik yg ade sekarang... (cita2 besar nie tp tak tau la bile bole cukup duit nye..asyk abis kelain jer....huhu).

selagi tak raye, selagi tu la ktorg tak smpat nak kemas rumah, nak soping2 raye semua tu.. jeles tau dgr cite kenkawan yg da soping2 raye..huhu sedih nyee...ape pun takde lagi..hajat hati nak tukar langsir baru tp cam da tak sempat jer.. sedih lagi...

sepanjang bulan puase nie mmg tak bekesempatan nak masak utk berbuka, mmg tak sempat.. kul 7 sebelum berbuka da kene start mesin utk bancuh..kalau tak start awal mmg kul 3 pagi pun tak smpat abis.. Alhamdulillah time raya la rezki kami murah skit coz ade banyak tempahan dari bulan2 biasa.. syukur..

Sahur?? usah cite la... da byk kali tak sahur, mn tak nye tido da kul 3 pagi, alarm tepi telinga pun tak dengar.. & penah la sekali 2 je masak utk sahur yg lain ktorg gigih sahur kat mc'D.. haaammbikk ngantuk2 pun hidhir drive jugak p mc'D..haha

start 25hb nie oder utk bahulu ditutup untuk raya.. yeeeiii time utk bersoping2 and kemas2 rumah pulak & bersiap2 balik kmpung tolong mak ayah berniaga...

biar susah susah dahulu & bersenang senang kemudian... biar sakit skrg jgn nanti.. impian kami besar so semangat kami harus juga besar walaupun skrg sy rase cam nak pengsan coz tak cukup tido..huhuhu
keje ofis jalan gak tau tak penah tertido lagi time keje setakat nie... kan bos kan..???
Insyaallah keje tak terjejas w/pun kami ade part time job lain kat umah... kene byk makan suplement untuk jadi kuat...hahah

harap bisnes bahulu nie beterusan smpai la ke anak cucu cicit kami nanti... Insyaallah.
oleh sebab itu kami telah daftar syarikat tahun lepas
so wujud la HIDEM enterprise...
gabungan nama kami HID = hidhir, EM = emma.. sweet tak sweet takk... haha cam nak termuntah kan...
semoga syarikat nie akan terus maju kehadapan... isshhh tetibe je jadi semangat...hahaha

kepada member2 USIM yg tempah bahulu dr sy, terima kasih tak terhingga kat korang.. mgu depan sy akan buat edaran.. so tunggguuuuuuu...



4 pengkritik hebat:

L berkata...

nk3 kue bahulu,, nk333.
huhu

jom berdoa?
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/doakan-untuk-keburukan-saudara-seislam.html

sekadar hiburan
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/sekadar-hiburan.html

♥ azura wif lurvee ♥♥ berkata...

Alhamdullillah emma..
semoga bisnes semakin maju yer..

Natascha berkata...

wahh..nape tak sampai HEP pown baulu akak nih..hihi

mamaamni.blogspot.com berkata...

YERRRR..baguihla emma ni tekun ng hidir buat bisness...mga success taw..tak sangka kalo org tak knal emma ni..tokey bahulu ghupanya..siyes sedhappp...i order lagi..mesti emma da tak mau ambek tapi kna jgk ambek kan.....huhuhu..kalini nk chocolate rice plak...nk yg besar sbnrnya....