♥ follower

Rabu, 5 Oktober 2011

blood donations... Alhamdulillah...

Assalamulaikum...

Lame da blog nie takde cite2 yg hapy kan.. asyik story2 sedih jer.. 
weeii arini sy berjaya dermakan darah sy... wahhh terasa bangga la jugak bukan nak menunjuk2 tp bangga dgn diri sendiri coz berjaya melawan rase takut dalam diri... da lame berhajat nak derma darah nie tp sebab ketakutan selalu menguasai diri..hahaha
so arini kebetulan ade kampen derma darah kat ofis sy, so ape lgi pepagi lg da isi borang... sejuk2 tangan tgu utk saringan darah, sy berdarah O yer... Saringan success.... so ape lgi naik atas katil la stnby untuk dicucuk dgn jarum besar....


jom derma darah...

da siap2 baring da tu, tgh tgu nurse je nie....


tangan cam tangan gergasi... tgn sy la tu...
tak sakit rupenye tp time nurse cucuk ubat ape tah sakit gak skit...

semua yg penah derma darah akan diberi sijil ini.. bukan sijil sebenarnye tp mcm buku rawatan, next time kalau nak derma lg bwk je buku nie, dorg akan rekod tarikh derma..

oleh sebab takde sape nk gmbr gambar sy so sy berusaha ntuk ambik sendiri..
nmpk kaki pun jd la.. gmbr malas nk rotate so senget kan kepala korang je...

Alhamdulillah done.... nurse tu kate darah sy lambt keluar, lame nak tgu penuh 350ml..


nmpk cam gerun kan..tp seris tak sakit pun.. 

*** sape la agaknye yg bertuah dapat darah sy nie ekk...huhu



1 pengkritik hebat:

.:. Maa .:. berkata...

emma ni lawak je cite.... hehehe... igt lmbt lg, nk gk turun melawat emma. amik gmbo ke, bg smgt ke, last sms dh abes rupanya... hahaha.... nk try la. tp takot gk ;/