♥ follower

Khamis, 18 Oktober 2012

Baby Stuff #1 : sarung tilam dan bantal


Assalamualaikum..

Ok smlm kite post story sedih2 kan so arini i da start nak cite pasal happy2 jer..
cite pasal persiapan barang baby untuk my little caliph nie..
sedar tak sedar da 28 minggu rupenye.. ok kite story dulu pasal set tilam and sarung bantal baby..
Mgu lepas i kan balik kuala kangsar (KK) so kat kg i nie ade la 2 3 kedai yg mmg jahit set sarung tilam + bantal + set tilam kekabu + bantal kekabu...
harga mmg jauh lebih murah daripada kite beli kat online, kalau nak cantik lagi kite bole beli kain sendiri and upah jahit je..

niat di hati nak buat yang macam nie, so kene la cari 2 design cotton kan, satu polkadot, satu yg corak2 comel cam contoh kat bawah nie...

comel comel kan...




kredit to little diva


so misi mencari kain pun bermula..
ingatkan senang nak cari kain cotton yg cantik2, maklum la rumah pun area nilai square and nilai 3 kan..
rupe2 nye punye la payah, habis 1 nilai 3 ktorg pusing...
last2 nye beli kain cotton polkadot ni dulu..
kain nie pun beli cotton yg buat baju tu.. 

kain polkadot 3 meter


kain corak2 yg comel nie last2 nye ktorg redah jugak la ikea kennn..
semata-mata nak beli kain nie je.. tengokkkk punye la semangat..
kain ni mmg da siap potong 3 meter

and hasilnye.. matching la kot kan..

mintak2 hasilnye nanti secomel contoh2 yg kat atas tu..
nanti da siap i post kat blog ek....





7 pengkritik hebat:

zuhainikhusairi.blogspot.com berkata...

Wah!!baby boy erk..zue dulu semua beli yg dah siap..sbb xkreatif nak menjahit..hehehe

~emma~ berkata...

insyaallah...
ala zue bukan jahit sendiri pun, niat mmg semua nak buat sendiri tp tak berape nak reti..hehe

aThidEaN berkata...

heheh i pon tgh ligat nak siapkan set tilam kekabu baby
i beli kain dari butikonlinedeisha.
set kekabu beli dari dar tilam baby, beli set tanpa sarung..murah jugak la.

Aisyah Husaini berkata...

cumils la Kek emma..msti cantik jadinya. kite sk btol tgok kaen yg corak2 tu. ish gewwaamm t lau ad rezki pregnant kite pun nak home made gak la bli kaen sendiri he he.
tapi mmg la kak emma sungguh pun kite ni duk area nilai yg banyak kain2 ni tp bile nak cari ap2 mesti tak berkenan dan tak jumpa kan. anyway selalu je jumpa kak emma n call kak emma kat opis ni ha ha. aisyah ppki ho ho. cumils nampak kak emma kat perhimpunan ri 2 : )

.:. Maa .:. berkata...

erm macth je... comel dh jd tu... yg gmbr plg ats tu pun comel... napela ssh sgt nk cr kain2 ni kn. adeh... nk buat jgk... emma, tempah kt sana brapa kosnya? nk tumpg gk blh x.... hihihi. kang i bg kain ;)

♥ dak pink berkata...

Blue is for boy!

=)

Elin berkata...

alala tomeinyer, lama org takjenguk blog..ni br dpt bc yg lama2..huh. Emm cute sgt butterflr keta2 tu. :)