♥ follower

Jumaat, 23 November 2012

Baby Stuff #3 : kain cotton flannel untuk barut dan bedung


Alhamdulillah... siap jugak akhirnye barut dan bedung baby..

kain cotton flannel untuk barut and bedung baby ni sy cari sendiri, ade kawan 1 ofis yg suggest kalau nak buat bedung baby beli je sendiri kain ni kat kamdar, kain ni sedap dan sejuk je kalau nk bedung baby.. bila sy google, mmg ramai blogshop yang jual bedung baby guna kain cotton flannel ni buat bedung.
So ape lagi bergegas la si bakal mak baby nie cari kain jenis nie, memula cari kat nagoya taiping, ade tapi cam tak menarik je coraknye dan dengan pantasnye pakcik dgn makcik bawak ktorg cari kat Kamdar taiping pulak... makkkk rambang mata nak pilih corak, semua cantik-cantik and banyak corak yg sesuai untuk baby girl.. takkan la mak baby nak pilih yg bunga-bunga pink kan... so terpakse la pilih corak mane yang sesuai, setiap corak suh org tu potong semeter setengah untuk bedung, biar besar kain tu, nanti boleh buli baby lilit berkali-kali and kemas-kemas takde la cepat terburaikan..hehe

semeter rasenye rm5 je.. murahkan...
 pastu makcik pulak suh tukang jahit baju die jahit tepi kain bedung tu...
upah jahit tepi berapa la sangat kan... so dapat la 4 helai kain bedung..
rase cam jimat je daripada beli yg da siap...

bedung




barut

sebenarnye kain untuk barut nie pulak mmg tinggal setengah meter je, da takde stok katenye... mata mmg da bekenan da dengan corak nie, pastu pikir2 bole buat barut dgn kain nie.. so ambik la jugak setengah meter pun.. pastu hantar jahit sekali dengan sarung bantal.. setengah meter tu dapat la 7 helai barut... bila da siap jadi barut memang cute corak nie tak menyesal beli... hehe


bahagian atas kain cotton flannel, bhg bawah lapik kain cotton putih biasa..








3 pengkritik hebat:

Akma berkata...

nice...sweet sangat...hope both of u sht2 je okay...jaga diri tau...

~emma~ berkata...

tq k.akma.. doakan semua berjalan dengan baik.. :)

nanuril berkata...

Sis kt mne beli kain jenis ni n semeter bpe rm?