♥ follower

Jumaat, 14 Jun 2013

MILK BOOSTER atau PENGGALAK SUSU

Assalamualaikum..

Hari ni tetibe terasa nak share sikit berkenaan dengan milk booster.. Alhamdulillah setakat ni bb eshan masih lagi menyusu badan walaupun pernah la jugak bg minum air masak sikit time die batuk berkahak haritu, tu pun bagi atas nasihat dokter... 

Sepanjang menyusukan bb eshan macam-macam dugaan yang pernah jadi.. memang respect la kat semua ibu-ibu yang dapat menyusukan bb exclusive sampai umur 2 tahun.. Susu pernah merundum teruk haritu, punya la risau pam-pam dapat 1/2oz pun susah.. huhu

Menjadi seorang mummy yang tak berapa meriah susu ni memang memeningkan kepala, mana taknye sekali pam dapat la 5-6oz.. kadang-kadang nak dapatkan 2oz tu pun punya la payah.. dapat sikit pun bersyukur sangat sebab kumpul-kumpul boleh jadi banyak jugak kan.. Di atas sebab tu la jugaklah duk google kat internet milk booster terbaik untuk meriahkan susu.. 

pernah cuba minum air longan kering + kurma merah
orang kata bagus untuk menambahkan susu, so cari punye cari kat TESCO ade jual 
basuh kurma merah + longan kering dan rebus sampai kembang.. kalau nak sedap tambahkan sikit gula..
pastu minum airnye dan buahnye pun boleh dimakan..
milik booster ni tak berapa nak menjadi untuk saya agaknye...



terus kepada milk booster kedua yang saya cuba
Chocolate Drink : The Milk Story
Beli masa pergi expo baby dekat Shah Alam aritu
Chocolate drink ni dicampur dengan helba, helba adalah salah satu milk booster jugak ye..
satu kotak ada sepuluh sachet digalakkan minum 2 sachet sehari...
so berapa kotak pulak nak kene beli kan untuk sebulan...pfufff...
nasib baik la milk booster ni tak berapa sesuai dengan saya...




 ni la rupenye setelah dibancuh, rasa sangat sedap berbaloi la dengan harga RM29.90 


try pulak milk booster seterusnya...
Ariffbillah : Habbatus Sauda
Dalam testimoni memang boleh membanyak kan susu, tapi tak sesuai jugak dengan saya..



ni la rupe pil nye...

 milk booster seterusnya
set SHAKLEE untuk breastfeeding
memang dah lama nak try shaklee nie sebab baca testimoni semua kata berkesan untuk banyakkan susu dan menambahkan khasiat didalam susu..
kebetulan pulak bos lama bagi free set trial shaklee nie, terima kasih banyak-banyak ye c.ma
dan kebetulan jugak saya memang dah oder set trial shaklee + ESP dengan member ofis...
kesannya belum tau lagi sebab saya baru start makan semalam..
nanti saya post kat sini ye...





last sekali pic baby eshan yang bam bam nie... 
segala usaha semuanya untuk anak mummy... ♥♥





3 pengkritik hebat:

cplud miera berkata...

assalam k.emma. insyaAllah byk nnt susu akk. bambamnya dak eshan. huhu..cute sgt. sy tak pernah lak try shaklee nih..

♥ dak pink berkata...

yes,so far shaklee is the best milk booster yang i jumpa.

since pregnant ambil shaklee, alhamdulillah anak kedua ni merasa susu banyak kan main. =)

.:. Maa .:. berkata...

come on emma... kuatkan usaha... org pun sama skrg ni mcm dh merundum sikit... mgkin sbb kurang pam n xikut time... stok makin kurang.... hhuhuhuh... dh try shaklee tu. plz share ok ;)